Володимир Буряк поставив завдання перевірити стан запорізьких колекторів

05.02.2019 11:45

Міський голова Володимир Буряк доручив комунальному підприємству «Водоканал» перевірити стан запорізьких каналізаційних колекторів. Це питання обговорювалося в ході наради, яка відбулася в міськвиконкомі.

Від стану каналізаційних і водопровідних мереж залежать комфортні умови проживання мешканців будь-якого міста. Це підтвердили події, які відбулися в Бердянську. Мережі необхідно підтримувати в належному технічному стані, виділяти кошти на їх заміну і ремонт.

У Запоріжжі це розуміють. У місті реалізується міська програма заміни каналізаційних і водопровідних мереж. Для цього залучаються не тільки гроші з міського бюджету, а й власні кошти КП «Водоканал». За три роки було замінено майже 60 кілометрів каналізаційних і водопровідних мереж. Відзначимо, вперше за багато років комунальне підприємство «Водоканал» реалізує власну інвестиційну програму.

Однак проблема полягає в тому, що до цього десятки років стану водопровідних мереж, каналізаційних колекторів не приділялося практично ніякої уваги. До чого це може привести - показали останні події в Бердянську. Не можна забувати, що можливе руйнування колектора не тільки завдає дискомфорту городянам, а й може негативно впливати на навколишнє середовище. Каналізаційні стоки можуть потрапити в річку Дніпро, підземні води і т.д.

У зв'язку з цим міський голова Володимир Буряк доручив керівництву комунального підприємства «Водоканал» перевірити стан каналізаційних колекторів, що знаходяться в місті. Особливу увагу необхідно приділити найбільш проблемним ділянкам, про які, звичайно, на підприємстві знають.

- Звичайно «Водоканал» регулярно проводить таку роботу. Однак ставлю завдання провести позачергову перевірку стану каналізаційних колекторів. В першу чергу на тих ділянках, по яких виникали питання в ході попередніх перевірок. За результатами цієї роботи підготуйте пропозиції щодо проведення першочергових ремонтних робіт, щоб не допустити виникнення в Запоріжжі ситуацій, подібних тій, що сталося в Бердянську, - заявив Володимир Буряк.