Підприємців Запоріжжя просять прибрати від сміття свої прилеглі території

05.02.2019 16:10

У Запоріжжі інспекція з благоустрою почала рейди по районах міста, щоб перевірити прилеглі території підприємців на чистоту та відсутність сміття. Такі рейди будуть регулярними. Головна мета – навести лад у місті.

Сьогодні міська інспекція з благоустрою завітала на перевірку до підприємців Вознесенівського району за адресою Яценка, 4. Кілька днів тому вони отримали запит від інспекції з проханням прибрати захаращену територію. Довгий час територія за цією адресою незадіяна. Раніше вона знаходилася за парканом, але вандали його зламали, а місцеві жителі кидали сюди сміття. Сьогодні вперше за кілька років територію прибирають.

- Ми отримали запит протягом 5 днів все прибрати. Сьогодні-завтра роботи з прибирання закінчимо. Тут сміття на 8 тонн - в основному побутове, в тому числі й будівельне. Антисанітарія жахлива. Паркан зламаний, сміття накидане, щурі повзали, шприців було більше, ніж у лікарні. Ми розуміємо, що потрібно тримати територію в порядку, але й самі місцеві жителі повинні позбутися звички кидати сміття неподалік свого будинку, - розповів журналістам приватний підприємець Сергій Грімчак.

Міська інспекція з благоустрою каже – подібні рейди будуть регулярними. Адже проблема неприбраних територій приватних підприємців актуальна по всьому місту. Так, лише у Вознесенівському районі нараховується 13 таких ділянок. По всьому Запоріжжю їх – більше 100 об’єктів.

Представники інспекції нагадують – штраф за неприбрані прилеглі території для підприємців – від 800 до 1700 грн.

- Хочу звернутися до всіх підприємців, у кого згідно з договором є земельні ділянки у занедбаному стані, не чекати, поки до вас прийде інспекція з благоустрою, а зайнятися прибиранням вже зараз. В іншому разі доведеться писати протоколи на недобросовісних підприємців. Будь ласка, тримайте свої території в належному стані. Повинні бути паркани не розмальовані графіті, повинна бути прибраною вся територія від сміття, не повинно бути гілок. Якщо не будуть виконуватись ці параграфи договору оренди, ми будемо звертатися з клопотаннями до депутатів, які входять в земельну комісію, стосовно розірвання таких договорів з підприємцями, щоб повертати такі ділянки в комунальну власність, - розповів заступник начальника інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Андрій Крисік.