Голова Олександрівського району відзвітував за рік роботи та розповів про найближчі плани

07.02.2019 11:34

Третій рік плідної роботи. Голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий відзвітував перед громадою про свою діяльність на посаді в минулому році. В ході звіту він розповів про здобутки та плани на 2019 рік.

Пріоритетами минулого та нинішнього років Валерій Мостовий назвав програми благоустрою та підтримки ЖКГ. Саме цим питанням у 2018 році приділялося найбільше уваги. У сфері благоустрою акцент в Олександрівському районі зробили на ремонт магістралей, внутрішньоквартальних доріг, а також на утримання зелених насаджень, дитячих, спортивних майданчиків.

Так, протягом минулого року збудовано 20 тис. квадратних метрів тротуарів, укладено більше 57 тис. м кв. автомобільних доріг, 47 тис. м кв. внутрішньоквартальних доріг.

Також реалізовано два масштабних проекти з благоустрою – реконструкція скверу Театрального та встановлення пам’ятника ліквідаторам чорнобильської трагедії на Вознесенівському узвозі.

У 2018 році в Олександрівському районі вдалося ліквідувати декілька стихійних звалищ. Районна адміністрація у співпраці з підприємцями та місцевими жителями вивезла понад 600 тонн сміття, що на 150 тонн більше, ніж у 2017 році.

Не менш масштабні плани на 2019 рік. В Олександрівській райадміністрації заплановано прокласти близько 2 тис. метрів квадратних тротуарів, продовжити середні та ямкові ремонти доріг, обрізання аварійних дерев. Готують до відкриття ще один вагомий інфраструктурний об’єкт.

- У 2018 році ми почали реконструкцію вулиці Шкільної – підготували для асфальтування територію від вулиці Фортечної до Першої Ливарної. Навесні розпочнемо асфальтувати цю ділянку, будемо формувати виїзд на Набережну магістраль. Плануємо благоустрій цієї території – дерева, освітлення, "кишені" для зупинок громадського транспорту. Якщо все буде гаразд з фінансуванням, до листопада 2019 року маємо намір закінчити всі роботи , - розповів Валерій Мостовий.