На КП «Водоканал» розповіли, що підприємство робить для стримування зростання тарифів

18.08.2017 12:00

Як повідомляє адміністрація КП "Водоканал", відповідно до постанови НКРЕКП №302 від 10.03.2016 всі ліцензіати в сфері водопостачання та водовідведення щорічно до 10 серпня повинні підготувати і подати розрахунки тарифу на наступний рік до Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг . В іншому випадку перегляд тарифу здійснить регулятор самостійно.

На підставі виконаних розрахунків фахівцями КП «Водоканал» вартість послуг підприємства для населення та інших споживачів з 1 січня 2018 року зросте в середньому до 10%.

З часу встановлення діючих тарифів відбулося зростання основних складових, а саме: витрат на оплату праці та ЄСВ за рахунок збільшення прожиткового мінімуму; витрат на електроенергію в зв'язку з ростом тарифів; витрат на матеріали і реагенти в зв'язку з ростом цін; витрат на податки в основному за рахунок збільшення рентної плати за спеціальне користування водою в зв'язку зі змінами в законодавстві та інше.

В умовах діючої тарифної політики держави утримати зростання тарифів на місцях стає все складніше. І тільки завдяки системній роботі та реалізації програми з енергозбереження та зниження втрат води рівень підвищення тарифу на наступний рік вдалося знизити практично в 1,5-2 рази - з 20% до 10%, кажуть фахівці «Водоканалу». Домогтися цього вийшло за рахунок реалізації цілого ряду заходів.

Так, в рамках Інвестиційної програми підприємства було реалізовано ряд енергозберігаючих та ресурсозберігаючих заходів. Встановлено сучасне насосне обладнання, проведена заміна фізично і морально зношеного насосного обладнання з зайвими потужностями на сучасне енергоефективне, проведений комплекс робіт з заміни аераційної системи на біологічному очищенні стічних вод ЦОС-2, встановлений вузол амонізації на ДВС-2.

В результаті впровадження енергозберігаючих заходів вдалося знизити витрати підприємства на електроенергію до 5%.

Також на підприємстві постійно реалізуються заходи щодо зниження втрат води, що дозволило знизити втрати води більш ніж на 1,17% (з 42,641% до 41,468%).

На підприємстві впроваджена система GPS моніторингу транспорту, що дозволило заощадити до 5% ПММ.

Одним з важливих напрямків підвищення ефективності на КП «Водоканал» є і залишається напрямок «закупівлі».

Так, через систему електронних торгів ProZorro проводилася як закупівля ТМЦ за власні кошти підприємства, так і закупівля послуг для проведення реконструкції мереж водопостачання та каналізації, обладнання для модернізації каналізаційних насосних станцій, нової спецтехніки за рахунок коштів міського бюджету.

За результатами проведених тендерів і переговорних процедур у 2017 році економія на закупівлі склала близько 5 млн грн. або 5,9% при загальній сумі закупівлі близько 83 млн грн.

Впровадження комплексу вищевказаних заходів дозволило залишити без змін складову тарифу, яка залежить від комунального підприємства, і тариф зміниться лише щодо тих складових, на які впливати «Водоканал» не може. Слід враховувати і зростання прожиткового мінімуму, розмір якого встановлює уряд.

- Якби ми не працювали системно, не реалізували нашу програму енергозбереження, зниження втрат води, раціонального використання ресурсів, зростання тарифу склав би не менше 20%. Однак наша робота дозволяє частково нівелювати зростання складових тарифу, які залежать від держави, і, отже, максимально стримувати темпи зростання вартості наших послуг, - відзначив генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.