Запорізькі дорожники ліквідовують ями на міських магістралях

07.02.2019 14:57

У всіх районах Запоріжжя ведуться роботи з ямкового ремонту доріг. Для виготовлення асфальтобетонної суміші застосовується спецтехніка. У Заводському районі сьогодні дорожники ремонтували проїжджу частину вулиці Історичної.

З минулого року для ремонту запорізьких доріг застосовується нова спецтехніка - рециклер асфальтобетону. Завдяки цій техніці шляховики мають можливість виконувати ямкові ремонти доріг, не чекаючи початку роботи асфальтних заводів. Сніг зійшов, погодні умови сприяють, фахівці КП «ЕЛУАШ» взялися до роботи.

Сьогодні бригади комунального підприємства приводять до ладу дороги в Вознесенівському, Комунарському, Заводському районах. По вулиці Історичній відремонтували ями на проїжджій частині загальною площею 36 кв. м.

- Зараз одна з бригад працює на вулиці Історичній. Ліквідуємо аварійні ями, вирубуємо їх, робимо підґрунтування бітумом і закладаємо асфальтобетоном з наступним трамбуванням віброплитою. За допомогою рециклера переробляємо старий асфальтобетон, знятий під час ремонтів на інших ділянках, і вкладаємо потім на дорогах. Визначаються найбільш проблемні об'єкти, де утворилися ями глибиною понад 5 см. Переваги рециклера очевидні - наразі жоден асфальтний завод не працює, а ми маємо можливість виконувати ремонти, - розповів начальник Заводської дорожньо-експлуатаційної дільниці КП «ЕЛУАШ» Ольга Рой.

У поточному році в Заводському районі шляховики вже виконали аварійні ямкові ремонти на ділянках доріг вулиць Діагональної, Калібрової, Південному шосе.

Роботи тривають.