Ще одна вулиця Запоріжжя обладнана сучасною системою освітлення

08.02.2019 13:18

В обласному центрі реалізується програма з освітлення вулиць, внутрішньоквартальних територій, приватного сектора. Виконуються роботи з реконструкції старих мереж, також будуються нові. У Шевченківському районі ще один об'єкт вже готовий до здачі.

На завершальний етап виходять роботи з реконструкції системи освітлення вулиці 8 Березня. Старі мережі були вже зношені, вони прослугували понад 30 років. Замість старих світильників встановлено 47 сучасних світлодіодних потужністю 120 Вт.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» зазначають, що світильники економічні в експлуатації як за енерговитратами, так і в обслуговуванні, при цьому вони дають яскраву освітленість.

- Протяжність цього об'єкта - біля 2 км. Роботи виконані по вул. 8 Березня, також сюди входить зупинка громадського транспорту по вул. Іванова. Тепер тут зовсім інша якість освітлення. На кожному світильнику, в порівнянні зі старими лампами, економія в енергоспоживанні становить 60 Вт. Виробник дає гарантійний термін експлуатації до 10 років. Також були приведені до ладу електроопори, замінені старі дроти на СІП. Шафи управління модернізовані - система повністю підконтрольна диспетчерському пункту, де видно її роботу і забезпечено швидке реагування фахівців на виникаючі ситуації, - повідомив начальник ЕТР №4 КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Дубецький.

Паралельно в Шевченківському районі ведуться роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення по вулицях Чарівній, Фелікса Мовчанівського та низці інших об'єктів.