Володимир Буряк підписав рішення про заборону руху великовантажного транспорту через греблю

11.02.2019 12:24

У Запоріжжі розпочинається реалізація заходів щодо організації руху транспорту через греблю «Дніпрогесу» і мости Преображенського. Вони передбачають обмеження для великовантажного транспорту. Міський голова Володимир Буряк підписав відповідне рішення виконавчого комітету. Про це міський голова написав сьогодні на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

В результаті рух великовантажного транспорту по греблі буде заборонено. На мостах Преображенського заборона буде діяти з 7.00 до 21.00. Після виконання підготовчих заходів, на що буде потрібно близько місяця, рішення почне діяти. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив сьогодні журналістам.

- Це не означає, що заборона почне діяти з завтрашнього дня. Підготовча робота буде виконана протягом місяця. У рішенні виконкому записано - Патрульній поліції надати свої пропозиції. На сесії виділимо кошти на закупівлю знаків. Необхідно поінформувати перевізників не лише Запоріжжя, а й інших регіонів України про введені обмеження, - зазначив Володимир Буряк.

Обмеження стосуватиметься транспорту вагою понад 25 тонн. Будуть встановлені заборонюючі знаки та інформаційні таблички. Це дозволить зберегти в належному технічному стані конструкції автотранспортного переїзду на греблі «Дніпрогесу». Також є домовленість з керівництвом «Дніпрогесу» про виконання ремонту дорожнього полотна.

- Для виконання рішення про обмеження руху великовантажного транспорту необхідно буде організувати роботу постійних постів поліції. Паралельно з цим будемо вирішувати питання організації реверсивного руху транспорту через греблю «Дніпрогесу». Вранці - три смуги з Правого берега в центр міста, ввечері - три смуги в зворотному напрямку, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував підписання рішення на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».