У Шевченківському районі учасники бойових дій в Афганістані зустрілися з молоддю

12.02.2019 15:25

У Запорізькому ліцеї №34 відбулась урочиста зустріч учасників бойових дій в Афганістані, членів районної Спілки ветеранів Афганістану з учнівською молоддю району.

Організатори заходу «Афганістан. Ми будемо про це пам’ятати» - районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, Спілка ветеранів Афганістану Шевченківського району м. Запоріжжя та Запорізький ліцей №34 - запросили на зустріч учнів ліцею, ЗНВК №19 та ЗЗШ №95.

- Такий масштабний захід із учнями шкіл району ми організовуємо вперше. Таким чином намагаємось донестимолодому поколінню інформацію про ту війну з перших вуст, від безпосередніх учасників тих подій. Велика подяка адміністрації Запорізького ліцею №34 за організацію зустрічі, - зазначила заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Зоя Лимарчук.

До школярів з промовою звернувся голова Спілки ветеранів Афганістану Шевченківського району м. Запоріжжя Валентин Зарва.

- Коли молоді хлопці 18-20 років вирушали в Афганістан після місцевої революції обмеженим контингентом, вони заходили не воювати, а як сила для стримування тероризму. Наші військовослужбовці будували лікарні, школи, житлові будинки. Але мир на цю землю це не принесло: у підсумку тієї війни - понад 14 тисяч загиблих, велика кількість поранених, - сказав Валентин Зарва.

Кожен з гостей - учасників бойових дій розповів власну історію служби в Афганістані. Для учасників заходу був організований святковий концерт та спортивні змагання, присвячені 30-й річниці виведення військ з республіки Афганістан. За результатами спартакіади перше командне місце вибороли хлопці Запорізького ліцею №34. Всі учасники спортивних змагань отримали дипломи та медалі.