У Запоріжжі вшанували пам'ять загиблих в Афганістані та інших локальних війнах

13.02.2019 11:57

В ПК ім. Шевченка відбувся урочистий захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці з дня виведення військ з Афганістану.

На святковому заході були присутні представники міської влади, учасники бойових дій в Афганістані та інших збройних конфліктах, сім’ї загиблих, представники громадських організацій тощо.

- Цими лютневими днями ми щороку традиційно вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Цього року ми також відзначаємо 30-ту річницю з дня виведення військ з Афганістану. У лютому 1989 року останній солдат повернувся додому. Наші військовослужбовці ціною свого здоров’я, ціною свого життя виконували там свій інтернаціональний обов’язок. Ми завжди будемо пам'ятати всіх, хто не повернувся, схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих військовослужбовців. За активну громадянську позицію, підтримку ветеранського руху, збереження пам'яті загиблих під час бойових дій, патріотичне виховання молоді на особистому прикладі учасникам бойових дій були вручені Почесні грамоти районної адміністрації, пам'ятні подарунки, медалі, нагороди Української Спілки ветеранів Афганістану. Також для воїнів-інтернаціоналістів була організована концертна програма за участю ВІА «Лейся, песня».

В Шевченківському районі на обліку районної спілки воїнів-афганців знаходяться більше 500 учасників бойових дій. Як розповів Федір Маєр, у приміщенні районної адміністрації працює кабінет військово-патріотичного виховання, який є своєрідним центром дозвілля для молоді.

Нагадаємо, щорічно до Дня виведення військ із Республіки Афганістан з міського бюджету виплачується одноразова адресна цільова допомога особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій в Республіці Афганістан та на території інших держав.