У Запоріжжі питання організації та підготовки до виборів Президента України - на постійному контролі міської влади

13.02.2019 13:20

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулась робоча нарада з питань підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня поточного року. У нараді, яка пройшла під керівництвом керуючого справами виконкому міськради Романа Омельяновича, взяли участь представники поліції, ДСНС, ПАТ «Укртелеком», районних адміністрацій, керівники департаментів та управлінь міської ради.

Серед питань, що були розглянуті під час наради – забезпечення охорони, протипожежної безпеки, телефонного зв’язку, матеріально-технічної бази виборчих дільниць, наявність скриньок для голосування, сейфів, сучасних комп’ютерів з посиленим програмним забезпеченням, доступу до мережі Інтернет, аптечок, а також питання ведення реєстру виборців. Як повідомили представники районних адміністрацій, окружні виборчі комісії забезпечені всім необхідним згідно до норм законодавства. Робота з підготовки до дня голосування ведеться у плановому режимі.

Керуючий справами виконкому міськради Роман Омельянович зазначив, що у Запоріжжі працюватимуть 4 окружні виборчі комісії та 315 звичайних та спеціальних виборчих комісій.

- Згідно до календарного плану основних заходів з підготовки до виборів, який затверджений ЦВК, до 18 лютого будуть створені окружні виборчі комісії та робота закипить. Дільничні виборчі комісії будуть створені до 12 березня. Наше завдання - створити всі необхідні умови для роботи виборчих комісій. Це питання - на постійному контролі міської влади, - зазначив Роман Омельянович.

Окрему увагу під час наради приділили питанню забезпечення достатньої кількості телефонних ліній. Керуючий справами виконкому міськради Роман Омельянович звернув увагу учасників наради на необхідності забезпечення безперебійної роботи телефонних ліній на виборчих дільницях і в приміщеннях, де працюють окружні виборчі комісії.

Також перед керівниками райадміністрацій було поставлене завдання перевірити підходи та під’їзди до виборчих дільниць і, там де є необхідність, привести територію до належного санітарного стану.