У Запоріжжі взялися за прибирання звалищ з ялинками

13.02.2019 14:25

В Олександрівському районі Запоріжжя розбирають звалища з новорічними ялинками. Роботи стартували вчора. За перший день прибрали 28 прибудинкових контейнерних майданчиків. Розчищення територій від новорічних ялинок і сосен - один з напрямків міської програми з прибирання дворів від гілля. Її реалізацією цього року займаються районні адміністрації Запоріжжя.

У Запоріжжі діє програма з прибирання гілок, куди входить утилізація ялинок. У попередні роки роботи виконувалися комунальними підприємствами. Цього року за дорученням міського голови Запоріжжя відповідальність за ліквідацію звалищ покладено на районні адміністрації. Після проведення тендеру в Олександрівському районі визначили підрядника, який проведе прибирання. Вчора з ним підписали договір, і в той же день стартували роботи.

Насамперед потрібно очистити контейнерні майданчики від новорічних ялинок. Для цього задіяли спецтехніку.

- Працює дробильна установка, яка переробляє ялинки на тріску. Продуктивність роботи залежить від погоди, в середньому прибираємо по 28 контейнерних майданчиків. Зараз поки працює одна бригада, проте в подальшому будемо дивитися - можливо треба більше техніки, щоб скоріше позбутися звалищ. Наші об'єкти в цьому році, згідно з підписаними договорами - це Олександрівський і Заводський райони, - розповів заступник директора компанії-підрядника Євген Марков.

Дроблення ялинок дозволяє вмістити в вантажівку більшу кількість матеріалу, завдяки чому можна швидше розібрати звалища. Після дроблення залишки хвойних дерев підлягають утилізації та передаються підприємству «Вельтум-Запоріжжя».

Всього в Олександрівському районі Запоріжжя налічується близько 200 звалищ з ялинками.

- Утилізація і вивезення ялинок - це тільки частина програми з вивезення гілок. Ми плануємо закінчити прибирання ялинок до кінця лютого. Після цього зосередимося на збиранні гілля - саме зараз починається сезон кронування дерев, тому роботи вистачає. Співпрацюємо з керуючими компаніями - вони допомагають визначити проблемні об'єкти, які необхідно прибрати, - розказав заступник голови Олександрівської райадміністрації Олександр Наріженко.