У Запоріжжі проводяться регулярні рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею

14.02.2019 14:10

В Олександрівському районі пройшов черговий рейд по місцях стихійної торгівлі. В ході перевірки виявлені правопорушники, складено адміністративні протоколи.

Стихійна торгівля - незаконна. Стихійники займаються підприємницькою діяльністю в невстановлених місцях, також без будь-яких документів на продукцію. У місті проводяться регулярні рейди за участю представників районних адміністрацій, інспекції з благоустрою, правоохоронців. Основне завдання таких перевірок - навести порядок на вулицях Запоріжжя відповідно до правил благоустрою, убезпечити городян від продукції, яка може бути шкідливою для здоров'я.

Сьогодні черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею пройшов в Олександрівському районі. Незаконна торгівля велася по пішохідній зоні на перетині вулиць Шкільної та Запорізької, також безпосередньо біля розташованого поруч Малого ринку.

- Двічі на тиждень проводяться рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею. Люди продовжують виходити і здійснювати незаконну торгівлю. З початку року в районі складено 5 адмінпротоколів. Не завжди можливо скласти адмінпротокол, правопорушники чинять опір, залишають товар і йдуть, або ж не мають документів. Без правоохоронних органів боротися зі стихійниками складно, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

В ході сьогоднішнього рейду виявлені чергові правопорушники, складені адмінпротоколи.

- Складено адмінпроткол по ст. 152 за порушення правил благоустрою, за торгівлю в невстановленому місці. Санкція статті передбачає штраф від 340 до 1700 грн. Дві точки з рибою, ми перевірили документи - у них є відповідні дозволи. Решта торгуючих реалізують продукцію незаконно, - розповів інспектор інспекції з благоустрою міської ради Олександр Ревенко.

Робота, спрямована на боротьбу зі стихійною торгівлею, ведеться у всіх районах міста. Як відзначають в інспекції з благоустрою, вона приносить результати - викорінити проблему складно, але стихійників стає менше.