У Запоріжжі урочисто вшанували учасників бойових дій на території інших держав

14.02.2019 17:30

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, приурочений до річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану. Цього року виповнюється 30 років відтоді, як останній радянський військовослужбовець перетнув кордон цієї ісламської республіки. Сьогодні в Запоріжжі в ПК «Орбіта» відбувся урочистий захід, присвячений цій пам'ятній даті.

У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, члени сімей загиблих, представники міської влади. Виступаючи перед присутніми, заступник міського голови Анатолій Пустоваров наголосив на важливості подвигу воїнів-афганців для всіх наступних поколінь.

- Сьогодні ми зібралися з нагоди дуже серйозної дати - 30 років пам'яті про подвиг людей, які віддали свої життя, щоб ми з вами сьогодні жили, які повернулися з війни і розвивали наше місто. Я особисто знаю багато афганців, які ведуть активну громадську та підприємницьку діяльність, розвивають наше місто. Ми пишаємося вами і, звичайно ж, будемо берегти пам'ять про ваш героїзм. Підростаючому поколінню однозначно потрібні орієнтири на подвиги і героїчні вчинки. І ви кращий приклад. Прийміть щиру подяку за те, що ви зробили і за те, що робите сьогодні. Миру, добра, благополуччя і, звичайно ж, побільше здоров'я, - сказав Анатолій Пустоваров.

Учасники урочистого заходу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. У збройному конфлікті в Афганістані взяли участь близько 160 тис. українців, майже 4 тисячі з них не повернулися з цієї війни, більше 6 тисяч стали інвалідами. Сьогодні в Запоріжжі мешкають понад 5 тис. воїнів-інтернаціоналістів. З яких близько 3 тис. - учасники бойових дій в Афганістані.

Сьогодні в ході урочистого заходу Анатолій Пустоваров вручив воїнам-інтернаціоналістам за активну життєву позицію, підтримку ветеранського руху, збереження пам'яті про загиблих під час бойових дій, патріотичне виховання молоді відзнаки виконавчого комітету Запорізької міської ради «За особистий внесок в розвиток м. Запоріжжя», а також Почесні грамоти та Листи подяки.

Завершив зустріч урочистий концерт, підготовлений творчими колективами м. Запоріжжя.