Запоріжці відзначили 30-ту річницю виводу військ з Афганістану

15.02.2019 12:35

У Запоріжжі відбувся урочистий захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Представники обласної та міської влади, учасники бойових дій в Афганістані та інших збройних конфліктів, громадські діячі, городяни вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих і поклали квіти до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

Сьогодні, 15 лютого, біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг, присвячений 30-й річниці виведення радянських військ із Афганістану. На захід зібралися представники обласної та міської влади, ветерани, родичі та близькі загиблих, представники громадських організацій, городяни.

- 10 років йшла війна в Афганістані, яка забрала життя тисяч українських військовослужбовців. Жоден з них не міг собі уявити, що служба в армії стане жорстким випробуванням. І кожен військовослужбовець з честю виконав свій обов’язок та ризикував своїм здоров’ям та життям заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся, схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров, виконуючи військовий обов’язок, - зазначив керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович.

На честь учасників бойових дій, які загинули в Афганістані та інших локальних збройних конфліктах урочистим маршем пройшли вихованці обласного військового ліцею «Захисник» та військовослужбовці частини 3033 Національної гвардії України.

Запоріжці вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих та поклали квіти до меморіалу.

Нагадаємо, напередодні свята між Запорізькою міською радою, її виконавчим комітетом та Запорізьким міським об’єднанням Української Спілки ветеранів Афганістану було підписано Угоду про взаємодію та співробітництво.