Адміністративна комісія покарала порушників благоустрою Запоріжжя штрафами

15.02.2019 13:35

14 лютого відбулося третє в новому році засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. На розгляді у комісії було близько 50 протоколів, складених працівниками поліції, Інспекції з благоустрою, районних адміністрацій міської ради, на осіб, які допустили порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя або інших нормативно-правових актів України.

На засідання з’явилося 15 порушників, справи яких було розглянуто комісією у їх присутності. Більша частина протоколів була складена на підприємців та мешканців міста Запоріжжя за порушення Правил благоустрою.

Так, за захаращення території біля кіоску по вул. Сталеварів на власника було накладено штраф у розмірі 850 гривень, занедбана територія автомийки по вул. Верхній обійшлася власнику у 1020 гривень штрафу, а несвоєчасне прибирання снігу та льоду біля магазину по вул. Дудикіна вартувало власнику 850 гривень штрафу.

За невкладання договору на вивіз твердих побутових відходів підприємця, який здійснює господарському діяльність біля Обласної клінічної лікарні, було оштрафовано на 850 гривень.

Торгівельна діяльність з кіоску-причепу на проспекті Металургів без будь-яких дозвільних документів коштувала особі, яка вела таку торгівлю, штрафу в розмірі 1360 гривень.

За самовільне розміщення холодильного обладнання біля кіоска по пр. Соборному його власника оштрафовано на 1360 гривень.

Також було стягнено штраф з двох підприємців, які не прибирали прилеглу до їх об’єктів територію по вул. Рекордній. За бездіяльність, що призвела до захаращення міста, їм було призначено штрафи в розмірі 850 і 1360 гривень.

Працівники Інспекції з благоустрою виявили автомобіль «КамАЗ», завантажений ґрунтом. Водій не накрив тентом кузов вантажівки, через що ґрунт висипався на проїжджу частину. За результатом розгляду справи водій отримав штраф у розмірі 680 гривень.

Продовжується боротьба зі стихійною торгівлею в м. Запоріжжя. За торгівлю у невстановлених місцях по вулицях Новокузнецькій, Дудикіна, Зестафонській, Північнокільцевій, Дунайській, Поштовій, Базарній на фізичних осіб та підприємців були накладені штрафи від 340 до 1530 гривень.

За відсутність урни біля торгівельної точки по вул. Сталеварів підприємцю-порушнику було призначено штраф у розмірі 850 гривень.

Адміністративна комісія нагадує підприємцям та жителям м. Запоріжжя про необхідність дотримання Правил благоустрою та про адміністративну відповідальність за порушення цих Правил.

Про випадки порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя (стихійна торгівля, будівельні роботи без дозвільних документів, захаращення, організація звалищ, викидання сміття тощо) необхідно повідомляти до районних адміністрацій міської ради або до Інспекції з благоустрою міської ради.