У Запоріжжі презентовано унікальний фотопроект «Сильні духом. Відродження»

16.02.2019 18:56

У Запоріжжі люди з інвалідністю стали учасниками незвичайного фотопроекту - перевтілившись в образи кіногероїв, відомих історичних і літературних особистостей. Результатом стали оригінальні фотороботи, презентація яких відбулася в Міському туристичному інформаційному центрі.

Фотопроект «Сильні духом. Відродження» є унікальним. Адже його учасники - люди з інвалідністю. Автором проекту є тендітна і талановита дівчина, художниця Маріанна Самбтян, яка змушена знаходиться в інвалідному візку, проте вона енергійна, сповнена нових ідей, і готова ділитися своїм позитивним настроєм з оточуючими. У фотопроекті взяли участь запоріжці, які мають проблеми зі здоров'ям, але сильні духом.

Проект презентовано громадськості. Відкриття пройшло в приміщенні Міського туристичного інформаційного центру. Важливість даного проекту підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Місто в першу чергу - це його мешканці. У Запоріжжі є унікальні люди. І Мар'яна одна з них. Вона малює і робить соціальні проекти, грандіозні виставки. Учасники сьогоднішнього фотопроекту своїм прикладом показують іншим запоріжцям, українцям, що таке бути сильними духом, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

В даному фотопроекті представлені 13 цікавих, яскравих образів. Тут і персонажі відомих кінострічок, особистості з історії та літератури. Фотомоделі відзначають, що зйомки проходили цікаво, насичено, весело.

- Ідея реалізації проекту виникла 3 роки тому. Минулого року відбулися перша зйомка і виставка. У листопаді була організована вже друга зйомка. Сьогодні ми презентуємо результат цієї кропіткої роботи. Проект показує соціуму, що люди з інвалідністю можуть бути красивими, яскравими, артистичними і конкурувати з професійними фотомоделями, - розповіла Маріанна Самбтян.

Виставка зібрала велику кількість відвідувачів.

Також було видано календар з образами з нового фотопроекту.