У Запоріжжі обговорили питання заборгованості зарплатні та соціальних виплат

18.02.2019 12:50

В малій залі Запорізької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

За даними державного статистичного спостереження, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по Запоріжжю станом на 1 лютого складала 120,4 млн грн, в тому числі на 14 економічно активних підприємствах – 74,5 млн грн від загальної суми боргу, на 8 підприємствах, які перебувають в стадії банкрутства – 45,7 млн грн.

Найбільшими підприємствами-боржниками в місті з підприємств державного сектору залишаються: ПАТ «Запоріжжяобленерго» зі структурними підрозділами із сумою – 62,4 млн грн, а серед підприємств-банкрутів – запорізьке ДП «Кремнійполімер» із сумою заборгованості – 15 млн грн.

Під час засідання члени комісії розглянули питання про стан погашення заборгованості з заробітної плати на підприємствах державної форми власності; про організацію роботи щодо погашення заборгованості з заробітної плати, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах державної форми власності; про стан виплати заробітної плати на підприємствах, на яких проведено контрольні заходи Головним управлінням Держпраці в Запорізькій області стосовно дотримання чинного законодавства про працю.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області, заборгованість з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду з початку року по Запоріжжю збільшилась на 17,9% (32,7 млн грн) та станом на 1 січня 2019 року склала 215,6 млн грн, це майже 83 % загальної заборгованості.

Завдяки вжитим спільним заходам протягом 2018 року підприємства, які за даними органів державної статистики на початок року значилися в переліку підприємств-боржників, виплатили 109,8 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати.