Очільник Шевченківського району Федір Маєр відзвітував про результати роботи за минулий рік

18.02.2019 14:43

Сьогодні у райадміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулася зустріч голови районної адміністрації Федора Маєра з активом та жителями району. Підбиваючи підсумки 2018 року, Федір Маєр подякував громадськості за все, що вдалося зробити.

За словами Федора Маєра, минулого року у Шевченківському районі було освітлено більше 20 вулиць. На 8-ми з них побудовані нові сучасні мережі зовнішнього освітлення, ще на 12-ти вулицях проведена реконструкція мереж.

У 2018 році в районі облаштовано 9 спортивних і дитячих майданчиків по вулицях Чарівній, Богдана Завади, Магістральній, 55 бригади, Центральній тощо.

На площі майже 29 тисяч квадратних метрів виконані роботи з ремонту внутрішньоквартальних доріг, це на 10 тисяч квадратних метрів більше, ніж у 2017 році. Також відремонтовано майже 6,5 тисяч квадратних метрів доріг приватного сектора, 2,5 тис. кв. м тротуарів та понад 30 тис. кв. м автомобільних доріг району було охоплено середнім ремонтом.

- Ви всі помітили, скільки цього року доріг було заасфальтовано, освітлення з’явилося навіть на віддалених вулицях, оновлюються парки, сквери та встановлюються нові дитячі майданчики. Територія приватного сектора зазнає благоустрою. Також ми продовжуємо вести активну боротьбу за чистоту наших вулиць, - сказав Федір Маєр.

Серед значущих подій, що відбулись минулого року у Шевченківському районі, Федір Маєр назвав проведення реконструкції аеропорту Запоріжжя, де була відремонтована злітно-посадкова смуга та розпочато будівництво нового пасажирського терміналу, відкриття нового сучасного Центру надання адміністративних послуг Шевченківського району, а також участь району у громадському бюджеті. З 14 проектів, які подали «шевченківці», 10 перемогли та отримають у поточному році фінансування для реалізації.

Підводячи підсумки, Федір Маєр зазначив, що плани на 2019 рік не менш амбітні. Серед основних завдань та пріоритетів розвитку району – ремонт доріг, озеленення і благоустрій, встановлення сучасного вуличного освітлення, дитячих і спортивних майданчиків, ремонт шкільних та дошкільних закладів тощо.