На шляхопроводі по вулиці Калібровій відновлять рух автотранспорту, але реконструкція буде продовжуватися

19.02.2019 14:00

Продовжується реконструкція шляхопроводу по вулиці Калібровій. Рух автотранспорту на цій ділянці відкриють за тиждень. Але роботи зі зміцнення нижньої частини шляхопроводу продовжаться. За словами спеціалістів, це не впливатиме на безпеку руху автотранспорту по шляхопроводу. Також тут укладуть безшумні трамвайні рейки, встановлять контактну мережу. Загалом реконструкцію шляхопроводу планують завершити влітку. Сьогодні хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Шляхопровід по вулиці Калібровій з’єднує Заводський та Шевченківській райони. Щоденно тут проходила велика кількість транспорту. Однак побудований він у 1963 році і потребував ремонту. Роботи з реконструкції шляхопроводу стартували 25 липня 2018 року та згідно з договором повинні завершитися влітку поточного року.

- Знизу шляхопроводу вже відремонтовані два прольоти, перший та третій. Залишилися роботи у середній частині. Тут є свої проблеми, адже виконання робіт необхідно узгоджувати з «вікнами», які надає залізниця. Фактично це буде новий шляхопровід, так само як і на проспекті Металургів, - відзначив Володимир Буряк.

Відзначимо, з Придніпровською залізницею укладено договір для визначення так званих «вікон» у роботі залізниці, під час яких можна виконувати роботи.

Загалом з початку реконструкції демонтовані контактна мережа та трамвайні рейки. Перенесено силові кабелі та мережі зв’язку. Розібрано дорожнє покриття та тротуари. Відлито нові тротуари. Покриття тротуарів оброблено спеціальними матеріалами, у результаті вони не такі слизькі, городянам безпечніше пересуватися тут пішки взимку.

Виконане армування та відливка плит трамвайного шляху. Розширено проїжджу частину та тротуари. Сплановані та укріплені відкоси. Облаштовано 260 квадратних метрів асфальтного покриття, у два шари. Завершено роботу з монтажу та бетонування деформаційних швів. Верхня частина шляхопроводу вже практично підготовлена до відновлення руху автотранспорту.

- Що стосується руху автотранспорту на цій ділянці, то його планується відкрити на наступному тижні. Орієнтовно 25 лютого. Будуть встановлені тимчасові споруди, які обмежуватимуть рух по майбутній трамвайній колії, але автотранспорт зможе тут рухатися. У результаті зникне необхідність об’їжджати, що дуже важливо як для місцевого, так і транзитного транспорту, - заявив Володимир Буряк.

Окрім завершення ремонту нижньої частини шляхопроводу тут ще залишиться прокласти нові безшумні рейки, облаштувати контактну мережу. Запланована і реконструкція другого шляхопроводу по вулиці Калібровій. Спочатку для цього будуть виконані проектні роботи.

- Хочу ще раз наголосити, що ніколи не вимагав та не вимагаю від будь-якого підрядника завершити той чи інший об’єкт до якоїсь святкової дати. Всі роботи повинні виконуватися з дотриманням технології та у встановлені строки. Але якщо вже підрядник назвав дату завершення робіт, то повинен дотримуватись свого слова, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»