У Запоріжжі вперше проходить Відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту

19.08.2017 12:35

З 18 по 20 серпня в Запоріжжі проводиться Відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту.

Подібний чемпіонат проходить в Запоріжжі вперше. Символічно, що саме в цьому році виповнюється 110 років запорізькому підприємству «Мотор Січ», яке багато років було одним з найбільших виробників авіаційних двигунів, а зараз налагоджує і виробництво вертольотів. Урочисте відкриття змагань відбулося сьогодні на аеродромі «Мокре».

В урочистому заході взяли участь Герой України, народний депутат України, президент АТ «Мотор Січ», президент Федерації вертолітного спорту України В'ячеслав Богуслаєв, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, представники обласної та міської влади.

На відкритті чемпіонату міський голова Володимир Буряк підкреслив, що проведення в Запоріжжі Відкритого чемпіонату України з вертолітного спорту є для нашого міста знаковою подією.

- Приємно вперше приймати такі змагання в Запоріжжі. Хочу подякувати організаторам за те, що чемпіонат проходить у нас. Упевнений, що у нашого міста попереду прекрасне майбутнє, вірю в Запоріжжя, вірю в запоріжців, в людей, які працюють на виробництві, сприяють розвитку міста, - заявив Володимир Буряк.

Учасники чемпіонату позмагаються в декількох дисциплінах - «польоти на точність», «розвезення вантажів», «слалом». Серед гостей свята не лише запоріжці, а й гості з Києва, Харкова, Дніпра, Полтави, Вінниці та інших міст.

На вертодромі також була представлена виставка різноманітної вертолітної техніки. Була організована концертна програма за участю творчих колективів Запоріжжя.