У Запоріжжі почала діяти система монетизації субсидій

20.02.2019 13:45

Сьогодні в управлінні соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району відбулася робоча нарада з питання початку монетизації субсидій. У нараді взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ольга Полковникова, представники управлінь соцзахисту по районах.

6 лютого Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 62, згідно з якою починає діяти система монетизації житлових субсидій. Громадяни, які подали документи на отримання субсидії до кінця 2018 року, тепер будуть отримувати субсидію в грошовій формі. Субсидію за лютий люди пенсійного віку отримають у березні разом з пенсією. Одержувачі субсидії працездатного віку мають після 12 березня підійти в будь-яке відділення «Ощадбанку» з паспортом та ідентифікаційним номером.

- У нашому місті близько 72 тисяч сімей отримують субсидію, з них 62 тисячі отримуватимуть її в грошовому вираженні. 44 тисячі запорізьких пенсіонерів вже в березні отримають субсидію разом з пенсією. Решта, а це понад 17,5 тисяч сімей, мають підійти до відділення «Ощадбанку». Ці зміни створюють резонанс і наше завдання сьогодні - інформувати людей та зробити все можливе, щоб мінімізувати можливі черги, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

За словами начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ольги Полковникової, система монетизації субсидій сприятиме економії енергоресурсів, хоча і вимагає від громадян підвищеної відповідальності.

- Отримавши ці гроші, кожен одержувач повинен розуміти, що вони спрямовані на оплату житлово-комунальних послуг. І я б рекомендувала вчасно сплачувати за житлово-комунальні послуги. У новій постанові є вимога: якщо прострочена оплата більше ніж на один місяць, ми будемо змушені призупинити субсидію. А ось ті, хто використав менше, наприклад, газу або електроенергії, отримають переваги, оскільки надлишок субсидії зможуть використати на свої потреби. Це сприяє економному ставленню до енергоресурсів, - наголосила Ольга Полковникова.