У Запоріжжі підходи до шкіл естетичного виховання стають комфортними та безпечними

20.02.2019 15:55

На завершальний етап виходить міська програма «Дорога до школи». Ще один об'єкт благоустрою - школа естетичного виховання №3 в Хортицькому районі. Позашкільний заклад набув сучасного вигляду, а його вихованцям тепер світліше і безпечніше ходити на заняття.

Одним з етапів міської програми «Дорога до школи» передбачено впорядокування прилеглих до шкіл естетичного виховання територій, щоб діти з комфортом і безпечно могли ходити на заняття.

Протягом років цим установам не приділялося уваги: пішохідні доріжки, що ведуть до будівель, були розбиті та в ямах, відсутнє освітлення. На сьогодні більшість об'єктів приведені до ладу. А це 10 з 13 шкіл естетичного виховання, включаючи музичні школи і дитячу художню. Ще три об'єкта на черзі.

Зміни вже торкнулися школи естетичного виховання № 3, розташованої в Хортицькому районі. Тут вимощені бруківкою нові доріжки, оновлено фасад, встановлені ліхтарі, велопарковки, декоративний паркан.

- Після численних зустрічей, на прохання батьків, керівництва шкіл мистецтв почали в минулому році невеликий, але дуже значущий проект. В рамках проекту набувають естетичного вигляду території, прилеглі до шкіл естетичного виховання. Кінцевий результат відрізняється кардинально. Біля шкіл стає чисто, світло, безпечно, є велопарковки, красивий парканчик. Так має виглядати кожнен комунальний заклад. Це перший етап, наступним передбачено – виконати ремонти санвузлів, актових залів, замінити вікна, оновити фасади, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Варто відзначити, що в запорізьких школах естетичного виховання займаються творчістю близько 7 тисяч дітей. Тільки установу в Хортицькому районі - Школу естетичного виховання № 3 - відвідують 900 хлопчиків і дівчаток. Саме для них міська влада і створює комфортні умови.