У Запоріжжі розроблено новий проект, який забезпечить прозорість видачі путівок на оздоровлення

20.02.2019 16:15

Сьогодні начальник управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району Едуард Хижняк відзвітував про роботу управління за 2018 рік. В ході наради були розглянуті проекти, які вдалося реалізувати минулого року, та намічені плани на поточний рік.

За словами Едуарда Хижняка, у 2018 році управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району реалізувало 6 нових проектів. Всі вони спрямовані на спрощення процедури прийому громадян. Минулого року в порівнянні з 2017 р. кількість звернень громадян з усіх видів надання соціальної допомоги зросла. Так, з приводу отримання субсидії звернулося 30 тисяч жителів Олександрівського району, з питань призначення інших видів державної допомоги - 45 тисяч осіб.

- Ми працюємо над спрощенням системи надання соціальних послуг. Своєчасний прийом документів і швидкий прийом громадян вдається вести завдяки програмним продуктам. Використання електронної черги дозволило вести швидкий прийом заявників. Встановлена пропускна здатність управління - 420 звернень на день. Середній час прийому від 5 до 10 хвилин. Завдяки цьому ми ліквідували черги. Також в 2018 році впроваджена нова технологія дистанційного обслуговування громадян з використанням мобільного кейса. Це забезпечило можливість надання консультацій та приймання документів з усіх питань оформлення соціальної допомоги жителям району, яким фізично важко дістатися до управління. Також минулого року наше управління було обладнане спеціалізованим санвузлом, меблями, поручнями та пандусами для комфортного перебування людей з обмеженими можливостями, - розповів Едуард Хижняк.

Позитивно оцінив роботу управління заступник міського голови Анатолій Пустоваров, який взяв участь у нараді.

- Звичайно ж, наше управління соціального захисту - це те місце, де люди можуть отримати соціальний захист, всі виплати, пільги, субсидії. Якості роботи управлінь соцзахисту ми приділяємо особливу увагу. Ми постійно проводимо для співробітників майстер-класи по спілкуванню з людьми. Впровадили в управління систему електронної черги. Ми повинні економити найголовніший ресурс - час. Тому впроваджуємо програми з автоматизації. Щоб кожна людина якомога менше тут витрачала часу і якомога швидше отримала якісну послугу, - сказав Анатолій Пустоваров.

Минулого року в управлінні праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району був розроблений новий електронний проект, спрямований на створення прозорої системи видачі путівок на всі види оздоровлення тим громадянам, які цього потребують. В ході наради представники управління провели презентацію нового проекту.

- Ми в нинішньому році запускаємо нову електронну систему, де кожен житель району, який стоїть на черзі на оздоровлення, бачитиме рух черги і фінансування, зможе подивитися, хто пройшов оздоровлення і в яких оздоровчих центрах. Процес видачі путівок на оздоровлення буде повністю прозорий, - зазначив Едуард Хижняк.