Запорізькі органи соцзахисту продовжують модернізувати свою роботу

21.02.2019 14:17

У Запоріжжі відбулася робоча зустріч фахівців із соціального захисту населення. Захід пройшов за ініціативи Асоціації міст України за підтримки USAID. У ході зустрічі запорізькі фахівці розповіли про свої напрацювання та здобутки.

Запорізькі працівники соцзахисту провели зустріч-практикум з іногородніми колегами. Головна мета - обмінятися досвідом і поділитися сучасними напрацюваннями. Запорізькі експерти розповіли про роботу в двох напрямках - реалізація міської комплексної програми соціального захисту населення та модернізація запорізьких профільних управлінь.

- Для реалізації міської комплексної програми ми обираємо найбільш вразливі категорії та надаємо допомогу. Наприклад, діти з інвалідністю, воїни АТО. Так, лише протягом 2018 року в нас було 30 цільових виплат. Також нам є що розповісти стосовно модернізації органів соцзахисту. У нас працює електронна заява, електронний документообіг, вся інформація про прийняті рішення у нас іде через повідомлення. Тим самим ми скоротили час перебування людини в органах соцзахисту, - розповіла начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ольга Полковникова.

Представники запорізьких органів соцзахисту підкреслили - перед ними стоїть два завдання: створити комфортні умови для мешканців міста і полегшити роботу фахівцям.

- Кожне районне управління відпрацьовує свій пріоритетний напрямок, потім напрацювання впроваджують в інші управління, наприклад, електронна декларація, електронна система управління чергою, безкабінетна система прийому громадян. Дуже цікаві здобутки є щодо онлайн-запису на прийом до районного управління, з організації санаторно-курортного лікування, коли людина буде бачити, яка вона за рахунком у черзі. Цікаві напрацювання стосовно інтерактивної карти, фінансування підприємств, відкриття багатоканальної телефонної лінії, - розповіла заступник начальника управління соцзахисту населення Запорізької міської ради Галина Остапенко.