У Запоріжжі ліквідують стихійні звалища сміття

21.02.2019 14:51

У всіх районах обласного центру ведуться роботи з наведення чистоти і порядку. Окрему увагу приділяють стихійним звалищам сміття. В Олександрівському районі розпочали ліквідацію сміттєзвалищ коло речового ринку, біля розташованого поруч залізничного насипу.

Останні кілька років міська влада ретельно взялася прибирати стихійні звалища сміття. Однак з року в рік залишаються проблемні об'єкти, куди містяни вперто викидають сміття, яке накопичується в цілі звалища. В Олександрівському районі - це територія навколо речового ринку, біля розташованого поруч залізничного насипу. Незважаючи на те, що буквально в кількох метрах встановлені баки для сміття, люди продовжують викидати його прямо на вулиці.

- В районі пройшов тендер, укладено договір з підрядною організацією «Вельтум-Запоріжжя». Почали ліквідацію стихійних звалищ. Десь можна прибирати механічним способом, а вздовж залізничного насипу, який відокремлює Олександрівський район від Шевченківського, упорядковують вручну. Роботи триватимуть протягом усього року. На ці цілі виділено близько 1,5 млн грн. Найближчі місяць-півтора до весняних свят будемо намагатися максимально впорядкувати район, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Фахівці району ведуть постійний моніторинг територій, визначають проблемні об'єкти. За приблизними підрахунками, під час робіт з ліквідації сміттєзвалищ необхідно буде вивезти близько 300-400 т сміття.

Керівництво району звертається до запоріжців з проханням дбайливо ставитися до рідного міста, підтримуючи в ньому чистоту та порядок, не захаращуючи вулиці сміттям.