У Запоріжжі відремонтують пішохідний міст та побудують насосну

21.02.2019 17:20

Ремонт пішохідного мосту через річку С. Московка у районі вулиці Симфонічної. Забезпечення водою садових товариств ГОС «Фільтрова», розташованих у Заводському районі. З цими та іншими питаннями запоріжці прийшли на особистий прийом до міського голови Володимира Буряка.

Громадське об’єднання споживачів «Фільтрова» об’єднує 19 садових товариств, у яких нараховується близько двох тисяч будинків. Для багатьох ці будинки вже стали місцем постійного помешкання. Представники садових товариств, які прийшли на прийом, звернулися до міського голови за допомогою у вирішенні проблеми поливу їх садово-городніх ділянок.

У зв’язку зі зміною законодавства «Водоканал» вже не має можливості подавати для поливу так звану технічну воду. У той же час використання питної води обійдеться досить дорого. У результаті садово-городні ділянки можуть залишитися без поливу.

Під час обговорення міський голова Володимир Буряк запропонував садовим товариствам розглянути можливість будівництва власної насосної, яка подаватиме поливну воду. Комунальне підприємство «Водоканал» готове надати допомогу у цьому, до того ж у садових товариств вже є значна частина необхідного обладнання.

- Доручаю КП «Водоканал» прорахувати вартість такого проекту, обговорити можливість його реалізації з представниками садових товариств. Комунальне підприємство в разі необхідності надасть всю можливу допомогу у підготовці документації, виконанні робіт, - зазначив Володимир Буряк.

Мешканці вулиці Симфонічної занепокоєні станом пішохідного мосту через річку С. Московка. Міст побудований у 1955 році та потребує реконструкції. До того ж раніше вже було підготовлено проект реконструкції, але роботи так і не розпочалися.

- Проект готовий, вартість робіт згідно з ним складає 2,2 мільйони гривень. Доручаю внести коригування у проект з урахуванням зміни вартості робіт та матеріалів, винести на сесію питання про виділення коштів. Після цього оголосити тендер, який визначить переможця, та виконати роботи, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, проект фактично передбачає будівництво нового мосту, з встановленням нових опор, балок, спорудженням зовнішнього освітлення.