У Запоріжжі вшанували пам’ять Олександра Поляка

22.02.2019 13:44

Сьогодні, 22 лютого, виповнюється 16 років від дня передчасної смерті колишнього мера Запоріжжя Олександра Поляка. З цієї нагоди запоріжці, які працювали разом з Олександром Володимировичем, поклали квіти до барельєфа екс-мера.

Згадуючи роки роботи з Олександром Поляком, начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Владислав Ніколаєв відзначив, що Олександр Поляк був одним із тих керівників міста, який мав довіру містян, особливо молоді.

- З Олександром Володимировичем ми познайомились ще у 1996 році. У 1998 та у 2000 роках я брав участь у його виборчих кампаніях, працював головою комітету у справах сім’ї та молоді Запорізької міської ради. Молодь тоді з недовірою ставилася до Олександра Поляка, були побоювання, що не буде належної демократії, що він буде недостатньо уваги приділяти проблемам міського господарства. Але з ходом виборчої кампанії недовіра зникла, - розповів Владислав Ніколаєв.

Начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації міської ради також зазначив, що якщо проводити паралелі із сьогоденням, то можна побачити багато спільного в діяльності Олександра Поляка та Володимира Буряка. Владислав Ніколаєв підкреслив, що навіть претензії з боку громадськості схожі. Обидва керівника спираються перш за все не на політичні сили, а на мешканців міста.

Олександр Поляк був міським головою Запоріжжя з 2000 по 2003 рік. Влітку 2003 року за рішенням міської ради йому посмертно було присвоєне звання «Почесний громадянин Запоріжжя». 11 жовтня 2005 року площа 12 Квітня була перейменована на площу імені Поляка, і на ній був відкритий барельєф у пам'ять про нього.