Мешканки Заводського району зможуть проходити обстеження та лікування в новій жіночій консультації

22.02.2019 13:35

У Заводському районі ведуться масштабні роботи з капітального ремонту приміщень під жіночу консультацію Центральної клінічної лікарні №4. Частина будівлі вже функціонує, ведеться прийом пацієнток. Повністю об'єкт планується до здачі в першому півріччі 2019 року.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду та проконтролював хід виконання робіт з капітального ремонту жіночої консультації Заводського району. Раніше консультація розташовувалася в будівлі районної лікарні. Тепер відведено окреме приміщення (за адресою вул. Вроцлавська, 11а), де пацієнткам буде комфортно проходити необхідне обстеження та лікування.

Реконструкцію розпочато з листопада 2017 року. Наразі виконані необхідні демонтажні роботи, замінені інженерні комунікації, оснащені і вже функціонують кабінети на другому поверсі будівлі. Підрядники впорядковують електромережі, триває ремонт приміщень на першому поверсі. Крім того, коригуванням проекту передбачено відремонтувати покрівлю будівлі, облаштувати пандуси.

- Продовжуємо реалізовувати програму покращення системи охорони здоров'я міста. Один з пріоритетів - материнство і дитинство. У Заводському районі виконується комплексний капремонт жіночої консультації, який буде закінчений в першому півріччі 2019 року. Також ми вже перевірили роботу медоснащення, придбаного  наприкінці минулого року. Жіноче населення району складає близько 20 тисяч. Створюються необхідні умови, щоб в медустанові пацієнткам було комфортно, надавалася своєчасна кваліфікована допомога, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Варто зазначити, що для нової будівлі жіночої консультації були придбані 5 сучасних гінекологічних крісел. На ці цілі з бюджету міста було направлено близько 200 тис. грн.