Володимир Буряк: «Плани на 2019 рік - завершення будівництва пасажирського терміналу, продовження ремонту злітно-посадкової смуги»

25.02.2019 09:00

Будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» йде без збоїв. Підрядники обіцяють, що об'єкт буде завершений і введений в експлуатацію в поточному році, як і передбачено договором. Це лише частина міської програми розвитку аеропорту, реалізація якої триває в 2019 році. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював, як йдуть роботи.

У 2018 році Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» обслужив понад 400 тисяч пасажирів. Прибуток і виробничі показники підприємства стабільно ростуть протягом вже кількох років. Все це - один з результатів реалізації міської програми розвитку аеропорту.

Одна з її найважливіших складових - будівництво нового пасажирського терміналу, розрахованого на обслуговування 400 пасажирів на годину. Для підприємства це дуже важливо, адже подальший розвиток запорізького аеропорту гальмує відсутність сучасного пасажирського терміналу. Діючий термінал не відповідає європейським вимогам і розрахований лише на 120 пасажирів на годину.

Ряд відомих авіакомпаній вже висловили зацікавленість у співпраці з Запоріжжям після відкриття нового терміналу. В результаті це призведе до збільшення кількості пасажирів, прибутку аеропорту. Фахівці відзначають, що в перспективі можливості нового терміналу дозволять збільшити кількість обслуговуваних пасажирів до 1 мільйона на рік.

Керівництво запорізького аеропорту і представники підрядної організації відзвітували про хід будівництва. Вже виконано понад 80% загальнобудівельних робіт. Термінал засклений. Зараз виконуються оздоблювальні роботи всередині будівлі. Значна увага приділяється інженерним роботам. Серед них прокладка внутрішніх інженерних мереж, вентиляції, підготовка до встановлення устаткування. Триває прокладка зовнішніх мереж. Йдуть роботи на об'єктах, необхідних для обслуговування терміналу.

Міський голова Володимир Буряк також нагадав, що, окрім будівництва терміналу, в поточному році перед керівництвом аеропорту стоїть ряд інших важливих завдань. Серед них продовження ремонту злітно-посадкової смуги. Тих ділянок, які не ремонтувалися в 2017 і 2018 роках. Також, за першої нагоди, як тільки дозволить погода, необхідно розпочати встановлення придбаного світлосигнального та радіотехнічного обладнання.

- Підготовчі роботи для монтажу нового світлосигнального та радіотехнічного обладнання можна розпочинати вже найближчим часом, у березні. Для цього будуть всі можливості, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, це обладнання повинно підвищити якість прийому та відправлення літаків, безпеку та регулярність польотів із запорізького аеропорту. Також міський голова поставив завдання керівництву Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» підготувати пропозиції щодо термінів і обсягів ремонту злітно-посадкової смуги, а також руліжних доріжок в 2019 році.

Нагадаємо, загальна площа основної злітно-посадкової смуги становить понад 100 тисяч квадратних метрів. За два попередні роки було відремонтовано понад 21 тисячу квадратних метрів. У поточному році ремонт планується продовжити.

Ще один важливий напрямок - продовження будівництва сучасної огорожі навколо аеропорту, необхідної відповідно до вимог безпеки. Вже встановлено майже 5 кілометрів такого огородження. Роботи продовжать у поточному році.

- До вирішення будь-якого питання необхідно підходити комплексно. Саме так ми і робимо. Це стосується і запорізького аеропорту. Недостатньо побудувати термінал. Потрібно продовжити ремонт смуги, будівництво огорожі, встановити сучасне світлосигнальне і радіотехнічне обладнання. І звичайно, в перспективі, Запоріжжю необхідна нова злітно-посадкова смуга аеропорту, - відзначив Володимир Буряк.

 

Міський голова прокоментував реалізацію планів розвитку запорізького аеропорту на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»