У Запоріжжі виділять кошти для виконання рішення щодо заборони руху великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу»

25.02.2019 14:15

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка. Зокрема виконавчий комітет підтримав винесення на сесію проекту рішення щодо внесення змін до Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста на 2019 рік.

Одна з важливих змін – виділення коштів на придбання, встановлення інформаційних панно, табличок, дорожніх знаків, які повідомлятимуть про повну заборону руху великовантажного транспорту вагою понад 25 тонн через греблю «Дніпрогесу». На мостах така заборона діятиме з 7:00 до 21:00. Також буде профінансована розробка схеми організації руху через греблю та мости. Все це спрямовано на виконання рішення виконавчого комітету, яке міський голова Володимир Буряк підписав два тижні тому.

- Після затвердження змін на сесії міської ради ми зможемо розпочати роботу, яка має завершитися у середині березня. Будуть встановлені відповідні дорожні знаки. Далі вже завданням поліції буде забезпечити виконання цієї заборони, з урахуванням встановлених заборонюючих знаків, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що реалізація прийнятого рішення займе певний час. Однак це необхідно для того, щоб рішення про обмеження руху великовантажного транспорту дійсно діяло, а не залишилося звичайною декларацією.

Також продовжуються перемовини з «Дніпрогесом», профільними службами та інститутами про виконання ремонту дороги через греблю. Без цього організовувати реверсивний рух через неї немає жодного сенсу.

- Після виконання ремонту плануємо вирішити питання організації реверсивного руху. Можливо спочатку він діятиме лише зранку, - повідомив Володимир Буряк.