Для Запоріжжя придбають великі тролейбуси

25.02.2019 15:01

У Запоріжжі збільшать фінансування на оновлення рухомого складу електротранспорту, закупівлю трамваїв та тролейбусів. Додатково на ці цілі планується виділити близько 14 мільйонів гривень. Відповідне рішення буде розглянуте на сесії міської ради, яка відбудеться 28 лютого. Сьогодні виконавчий комітет підтримав винесення проекту рішення на сесію.

У 2019 році Запоріжжя планує придбати 12 європейських трамваїв, 9 тролейбусів, 5 тролейбусів з автономним ходом. Також заплановане збирання 2 запорізьких трамваїв. Все це буде зроблено за кошти бюджету міста. Внесення змін до міської програми розвитку «Запоріжелектротрансу», виділення додаткових коштів дозволить виконати поставлені завдання.

- На найближчій сесії плануємо збільшити фінансування з бюджету міста на розвиток комунального громадського транспорту. У 2019 році приділимо більше уваги саме електротранспорту, трамваям та тролейбусам. Збирання 2 трамваїв, придбання 12 європейських трамваїв, які себе вже зарекомендували, 9 тролейбусів, 5 тролейбусів з автономним ходом, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що тролейбуси планується придбати великої місткості, які складатимуться з двох частин. Також продовжується робота з Європейським інвестиційним банком. Є сподівання, що наприкінці року місто отримає хоча б частину електробусів, автобусів, придбаних за кошти банку.

Члени виконавчого комітету підтримали пропозицію міського голови. Рішення щодо збільшення фінансування програми розвитку комунального транспорту планується розглянути вже 28 лютого.