У Хортицькому районі Запоріжжя прибирають сухе гілля та листя

26.02.2019 15:06

Райони Запоріжжя продовжують підготовку до весни. Так, у Хортицькому районі почалося прибирання внутрішньодворових територій від сухих гілок, листя та ялинок. Планують розчистити близько 200 точок. Для роботи залучили підрядників, прибирання обіцяють закінчити до настання тепла.

У поточному році відповідальність за прибирання внутрішньодворових територій покладено на районні адміністрації. У Хортицькому районі Запоріжжя провели тендер і визначили підрядника, який на цьому тижні приступив до робіт. На вивезення листя з міського бюджету виділено близько 800 тис.грн, на гілки - понад 600 тис. грн.

Всього в районі - понад 200 місць скупчення гілок і майже 100 точок з торішнім листям. Крім цього, прибирають новорічні ялинки, які опинилися в сміттєвих баках. Їх подрібнюють за допомогою дробильної установки і відвозять на полігон ТПВ. В середньому до збирання щоденно залучається 2-4 одиниці спецтехніки. Роботи обіцяють закінчити до настання тепла.

- Вивозимо листя, гілки, ялинки з усіх внутрішньобудинкових територій, не зважаючи - ЖБК, ОСББ, комунальна власність. Ми просто склали список об'єктів по всьому району і наводимо порядок до приходу весни, - розповів заступник голови Хортицької районної адміністрації Дмитро Бут.