Запорізькі гімнастки мають високі досягнення в спорті, в тому числі на міжнародних аренах

27.02.2019 12:36

Запорізька ДЮСШ №5 з художньої гімнастики славиться своїми традиціями і відомими іменами вихованок - призерів Олімпійських ігор, чемпіонок світу та Європи. Для школи 2018 рік також став результативним. Керівництво навчального закладу підбило підсумки роботи за рік, розповівши про досягнення юних гімнасток.

У приміщенні стадіону «Славутич Арена» відбувся річний звіт ДЮСШ №5 з художньої гімнастики.

Понад 350 запорізьких дітей на сьогодні вибрали свій напрямок в спорті - художню гімнастику.

Юні гімнастки наполегливо займаються, завдяки старанням і кваліфікованим викладачам досягають високих результатів на спортивних аренах, в тому числі міжнародного класу.

З юними спортсменами займаються 17 тренерів-викладачів. Серед них четверо мають звання «Заслужений тренер України», шість - першої категорії, дев'ять - другої категорії. У 2018 році в школі було сформовано 36 навчально-тренувальних груп, в їх числі 8 зі спеціальної підготовки.

Керівництво школи, тренери з гордістю розповідають про перемоги вихованок.

Запорізькі гімнастки входять до складу збірної команди України. Заступник міського голови Анатолій Пустоваров відзначив заслуги тренерського складу і юних спортсменок.

- Якщо є люди, які ще не бачили наживо виступи з художньої гімнастики, то вони багато втратили. Це один з найкрасивіших видів спорту. Нашій ДЮСШ №5 є чим пишатися. Талановитий тренерський склад підготував спортсменок, які прославили Запоріжжя на Олімпіадах, всіляких кубках, змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів. Цей вид спорту треба розвивати і підтримувати, чим і займається сьогодні міська влада. Хочу подякувати батькам, вихованцям школи, тренерам. Діти вибирають спорт, наполегливо тренуються і досягають високих результатів, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Гімнастки, які в 2018 році стали кандидатами до збірної України, і їх тренери-викладачі в урочистій обстановці нагороджені Почесними грамотами виконкому міської ради.

На 2019 рік керівництво школи ставить не менш амбітні цілі. Тривають інтенсивні тренування юних спортсменів.

У Запоріжжі ДЮСШ №5 з художньої гімнастики була заснована в 1974 році. Школа має вищу категорію і статус спеціалізованої. Тренування з гімнастики проводяться в 14 спортивних залах міста.

За роки існування ДЮСШ були підготовлені 8 майстрів спорту міжнародного класу, 160 майстрів спорту, 483 кандидата в майстри спорту.

Вихованки школи досягали і продовжують досягати високих результатів на міжнародних змаганнях різних рівнів. Серед них призери Олімпійських ігор, чемпіонки світу та Європи.