Для організації руху по греблі ДніпроГЕС обладнають реверсивні світлофори

28.02.2019 17:15

На вирішення низки важливих питань щодо забезпечення життєдіяльності та благоустрою міста виділено фінансування. Серед них організація безпечного дорожнього руху, в тому числі й по греблі ДніпроГЕС, реконструкція шляхопроводу по вулиці Калібровій, будівництво крематорію та інші.

У програму розвитку інфраструктури і комплексного благоустрою Запоріжжя на 2019-2021 роки внесено зміни. Зокрема передбачено перерозподіл коштів на вирішення актуальних питань.

Понад 2,6 млн грн будуть виділені на облаштування реверсивних світлофорів по греблі ДніпроГЕС. Технічні засоби регулювання дорожнього руху встановлять на ділянці від парку Металургів ім. В. А. Сацького до площі Енергетиків. Також планується виділити додаткові 325 тис. грн на розробку схеми організації дорожнього руху по греблі ДніпроГЕС та мостах Преображенського, з урахуванням обстеження інтенсивності транспортного потоку і виду автотранспорту.

Для організації безпечного дорожнього руху в місті будуть виготовлені і встановлені інформаційні панно, знаки індивідуального проектування (напрямки руху), дорожні знаки і таблички про заборону проїзду вантажного автотранспорту. На ці цілі передбачено 1 млн 200 тис. грн.

Ще один об'єкт за програмою благоустрою – капітальний ремонт шляхопроводу №2 по вул. Калібровій. Буде спрямовано близько 1 млн 300 тис. грн для робіт, що передбачають повну заміну мостового полотна з облаштуванням об'єднуючої монолітної залізобетонної плити проїзду, сучасними водонепроникними деформаційними швами, монолітними тротуарами, гідроізоляцією водоводу, перильного і бар'єрного огородження і ряду інших.

Для будівництва міського крематорію на Кушугумському кладовищі виділять кошти для виготовлення технічної землевпорядної документації, що стосується розміщення зовнішніх мереж електро- і газопостачання. Необхідно близько 9 млн грн.

Субвенцію держбюджету в розмірі 2 млн 327 тис. грн направлять на придбання обладнання для КП «ЕЛУАШ».

Депутати підтримали внесення змін у програму.