Міська влада та представники ОБСЄ обговорили підготовку до президентських виборів у Запоріжжі

28.02.2019 12:31

До Запоріжжя завітали представники ОБСЄ та зустрілися з міською владою. Говорили про підготовку до президентських виборів у місті. Організація з безпеки та співпраці спостерігатиме за підготовкою та виборчим процесом. Перш за все представники поцікавились у запорізької влади, яку роль вона відіграє в організації майбутніх виборів.

Під час президентських виборів у Запорізькій області працюватимуть дві групи спостерігачів ОБСЄ. Одна з них вже приїхала до Запоріжжя. Перш за все представники ОБСЄ виявили бажання зустрітися з міською владою.

Розмовляли про підготовку до виборів. В ході бесіди керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович зазначив, що підготовка до виборів розпочалась ще рік тому. Так, міська влада профінансувала ремонтні роботи на виборчих дільницях та проведення стаціонарного телефонного зв’язку між ними.

- У межах своїх повноважень ми сприяємо проведенню виборів, не втручаючись у виборчий процес. Це перш за все матеріально-технічне забезпечення для роботи окружних виборчих комісій та дільничих виборчих комісій. Звичайно, ми зацікавлені в тому, щоб президентські вибори пройшли цивілізовано, законно. Сподіваємось, що такі організації, як ОБСЄ та інші акредитовані організації, які будуть спостерігати за виборчим процесом, будуть теж сприяти тому, щоб вибори пройшли спокійно, - сказав Роман Омельянович.

У ході бесіди представники ОБСЄ отримали відповіді на всі питання, що стосуються організації виборчого процесу. Після зустрічі сторони домовились, що продовжать співпрацю.

- Вибори президента – ключова подія в житті України, важливо забезпечити максимальну прозорість у цьому процесі. Ми зі свого боку будемо слідкувати за безпекою під час підготовки до виборів та під час їх проведення. Сьогодні ми ініціювали зустріч з представниками місцевої влади, бо хочемо переконатись, що в Запоріжжі підготовка до виборів проходить за всіма правилами. Бачимо, що ви зі свого боку робите все можливе для забезпечення прозорого виборчого процесу, - зазначила предствник ОБСЄ Діта Бічановска.