У 2019 для відновлення інфраструктури території приватного сектора Запоріжжя спрямують понад 27 млн грн.

28.02.2019 17:40

Поточні, капітальні ремонти, будівництво, реконструкція доріг, облаштування системи зовнішнього освітлення – всі ці роботи заплановано виконати в поточному році по приватному сектору. Визначено об'єкти, передбачено фінансування в розмірі понад 27 млн грн.

В ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати підтримали нову редакцію міської цільової програми з відновлення інфраструктури території приватного сектора Запоріжжя на 2018-2020 роки. В рамках програми передбачаються витрати на поточний ремонт доріг та об'єкти будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) вулично-дорожньої мережі та мереж зовнішнього освітлення.

Розпорядниками коштів (відповідальні виконавці) є департамент інфраструктури та благоустрою міської ради, районні адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському та Комунарському районах.

Для реалізації заходів програми в 2019 році буде виділено понад 27 млн грн.

У напрямку дорожнього господарства – поточний, капітальний ремонт, будівництво та реконструкція доріг приватного сектора - передбачено близько 21 млн грн. Серед об'єктів капітального ремонту ділянки доріг по вулицях Піонерській, Ринковій, Біломорській, Ферганській. Також планується реконструкція проїжджої частини по вулиці Дунайській з облаштуванням відведення поверхневих стоків і тротуару по вулиці Розенталь від вул. Істоміна до вул. Петра Бузька.

Програмою передбачено виконати капітальний ремонт системи зовнішнього освітлення по пров. Чуйському. Також будуть вестися роботи з будівництва та реконструкції 9 об'єктів - це вул. М. Киценка, вул. Кутузова, 16-20-провулок Таврійський, вул. Клубна, 1, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 19, вул. Паторжинського, вул. Січових стрільців, провулок Вечірній та інші. На ці цілі буде виділено близько 3 млн грн.

Фінансування у розмірі понад 4 млн грн необхідне для виконання робіт з капітального ремонту дороги по вул. Єрмака (від вул. Шевченка до р. Суха Московка), нового будівництва дороги по вул. Російській.