У програму розвитку й утримання житлово-комунального господарства Запоріжжя внесені зміни

28.02.2019 17:30

Для вирішення актуальних питань у сфері житлово-комунального господарства Запоріжжя на 2019 рік депутати міської ради проголосували за виділення додаткових коштів.

Одне з важливих питань сьогоднішнього порядку денного сесії міської ради - «Внесення змін до програми розвитку і утримання житлово-комунального господарства Запоріжжя на 2018-2020 роки».

Зокрема документом передбачено придбання матеріалів, обладнання та спецтехніки для КП «Водоканал», концерну «Міські теплові мережі». Для оперативного виконання земельних робіт концерном з розкриття каналів теплотрас під час аварійних, капітальних та планових ремонтів передбачено закупити екскаватор з гідромолотом. Вартість спецтехніки становить 1867,930 тис. грн.

Ще близько 168 тис. грн спрямують для проходження необхідної процедури й отримання відповідних сертифікатів Державної будівельної інспекції України про прийняття в експлуатацію ліфтів, які були капітально відремонтовані в 2018 році. Після чого будуть введені в експлуатацію 19 таких об'єктів.

Також заплановано продовжити роботи з реконструкції та переоснащення гуртожитку під житловий будинок по вулиці Незалежної України, 45. На ці цілі необхідно 867,697 тис. грн. Буде виконано низку робіт з внутрішнього перепланування і прокладання мереж електро-, водо-, теплопостачання з облаштуванням санітарно-технічних приладів та обладнання. Замовником виступає КП «Управління капітального будівництва».

Програмою передбачено виділення 4005,981 тис. грн для завершення робіт з реконструкції каналізаційного колектора до КНС-1 по вулиці Українській. Також передбачені понад 8 млн гривень на заміну внутрішньоквартальних мереж тепло- та водопостачання.