Запоріжці отримують пільги на оплату комунальних послуг за соціальною ознакою

01.03.2019 11:19

У Запоріжжі більше 31 тис. мешканців користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг. Майже 24 тисяч з них отримують пільги з урахуванням доходів, які дають право на податкову соціальну пільгу.

Право на отримання субсидії з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї мають: діти війни, учасники війни, колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, дружини (чоловіки) померлих жертв нацистських переслідувань, багатодітні сім’ї. Цим категоріям пільги надаються за умови, я

що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. У 2019 році розмір такого доходу складає 2690 грн.

Право на отримання пільг в залежності від доходів визначається управлінням соціального захисту населення, в якому пільговик перебуває на обліку, без звернення до соцслужби, окрім тих випадків, коли інформацію про доходи пільговика управління не може отримати самостійно.