У Запоріжжі муніципальна аварійна служба отримала 15 нових автомобілів, укомплектованих спецобладнанням

21.08.2017 14:15

Усунення аварійних ситуацій в житлових будинках обласного центру виходить на новий якісний рівень. За дорученням міського голови Володимира Буряка з вересня 2016 року на базі КП «Запорожремсервіс» у місті була створена муніципальна аварійна служба, головними вимогами до якої ставилося - оперативність, ефективність і якість роботи.

З цією метою необхідно було оснастити службу транспортом і спецтехнікою.

Тепер робота аварійних бригад посилена фактично в два рази. Для локалізації і усунення аварійних ситуацій за викликами городян на наявному спецтранспорт виїжджали 15 бригад. З сьогоднішнього дня ще 15 нових аварійних машин марки «Fiat» включилися до роботи. Крім того всі 30 одиниць спецтранспорту забезпечені необхідним спецобладнанням, а робітники -спецодягом.

- Міський голова Володимир Буряк поставив завдання перед департаментом з управління житлово-комунальним господарством міської ради забезпечити аварійні бригади транспортом, обладнанням і спецодягом. До цього по всьому місту працювало тільки 15 бригад, тепер удвічі більше. Варто відзначити, що тепер передбачено, що 7 аварійних бригад будуть задіяні в загальнобудівельних роботах - на ділянках де виникають складнощі з доступом до комунікацій і відповідно виникає необхідність проводити відновлювальні роботи після усунення проблем. Все це дозволить значно поліпшити якість послуг, що надаються та їх оперативність, - підкреслив директор департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергій Польовий.

Директор КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін зазначив, що раніше через брак спецтранспорту не завжди вдавалося витримати встановлений регламент з реагування та локалізації аварійних ситуацій. Щодня надходить близько 250-280 заявок від городян. У 10% випадків не вдавалося вчасно прибути на місце аварії. Тепер з посиленим автопарком служба стала мобільнішою, до того ж завдяки сучасним технологіям процес диспетчеризації аварійних бригад автоматизовано. А це теж дозволяє скоротити час з моменту надходження аварійної заявки до моменту прибуття фахівців для локалізації проблеми. Спецтранспорт забезпечений сучасним обладнанням, завдяки чому диспетчер оперативно зв'язується з аварійною бригадою, яка знаходиться поблизу від адреси відкіля надійшов виклику від городян.

Фахівці аварійних бригад, які вже не одне десятиріччя працюють в подібних службах також відзначають, що з новим обладнанням працювати буде комфортніше і головне - ефективніше.