Запорожці заборгували за вивезення сміття понад 40 мільйонів гривень

06.03.2019 16:40

У Запоріжжі вивезення сміття здійснює кілька підприємств. Одне з них - ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», одним із співвласників якого є міське комунальне підприємство «Комунсантрансекологія». Відзначимо, «Вельтум-Запоріжжя» працює як у приватному секторі, так і в мікрорайонах багатоповерхової забудови. Однією з умов стабільного надання послуг з вивезення сміття є своєчасна цих послуг споживачами. Однак сьогодні борги запоріжців за вивезення сміття продовжують зростати і вже склали 41 мільйон гривень.

ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» веде активну роботу зі споживачами. Один з важливих напрямків - робота з боржниками, які не оплачують вивезення сміття. Це стосується і приватного сектора. Для цього проводяться наради за участю керівників квартальних комітетів, зустрічі безпосередньо на території приватного сектора. Один з таких заходів відбувся сьогодні в Шевченківському районі, квартал №115.

Начальник абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова поінформувала про загальний розмір заборгованості мешканців за послугу вивезення та захоронення твердих побутових відходів. На сьогодні вона становить 41 млн гривень. За місяць борг населення зріс на 2 млн гривень.

Основна частина боржників - це жителі, які відмовляються платити за вивезення сміття, вважаючи за краще викидати його в не призначених для цього місцях, створюючи стихійні звалища.

Квартальна кварталу №115 Галина Саприкіна зазначила, що вивезення твердих побутових відходів здійснюється за графіком. Нарікань у цьому відношенні немає. Однак проблема заборгованості мешканців зберігається.

Відзначимо, ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» не є комунальним підприємством і не може розраховувати на допомогу бюджету міста, здійснює свою господарську діяльність виключно за рахунок надходжень коштів від населення та організацій, які обслуговує.

Генеральний директор підприємства Ігор Бурчак нагадав запоріжцям про необхідність своєчасно і в повному обсязі оплачувати вивезення сміття для забезпечення стабільного надання цієї послуги.