Запорізькі діти-сироти отримали квартири

12.03.2019 14:00

У Запоріжжі триває реалізація державної програми придбання житла для дітей-сиріт у віці від 18 до 23 років. Сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ордери на квартири ще чотирьом представникам зазначеної категорії - Микиті Редькіну, Валерії Лавренюк, Денису Сердюку і Данилу Романенку.

Проблема забезпечення житлом дітей-сиріт, яким виповнилося 18 років, досить актуальна не лише для Запоріжжя, а й для інших регіонів України. Діти даної категорії мають право на безкоштовне житло, але довгий час проблема не вирішувалася через відсутність бюджетного фінансування. Ситуація почала змінюватися в 2018 році.

Завдяки активній позиції міської влади Запоріжжя отримало майже 4 мільйони гривень державної субвенції на придбання квартир для дітей-сиріт. За ці кошти вдалося придбати 9 квартир. 5 ордерів вручили в грудні минулого року. Ще чотири - сьогодні.

- Приємно, коли відбуваються такі події. Запоріжжя приєдналося до державної програми, отримавши майже 4 мільйони гривень. У результаті тепер у вас є власне житло, місце для самостійного проживання у нашому місті, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що серед тих, хто отримує сьогодні житло, Валерія Лавренюк, яка виховувалася у прийомній сім’ї Дмитрієвих з 2009 року. На сьогодні родина Дмитрієвих вже створила дитячий будинок сімейного типу та проживає у комплексі дитячих будинків сімейного типу за адресою проспект Інженера Преображенського, 3.

- Хочу подякувати батькам, які створюють дитячі будинки сімейного типу. Зі свого боку міська влада буде продовжувати допомагати дітям-сиротам, прийомним сім’ям. Зовсім недавно у місті розпочав працювати комунальний заклад «Затишна домівка». Сьогодні вручаємо ордери на квартири. Підкреслю, це не заслуга міського голови, а результат спільної роботи всіх служб, які займалися вирішенням цього питання, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, цього місяця в Запоріжжі запрацював комунальний заклад «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» на вул. Таганській, 8. У ньому є два відділення. Одне – для мам з дітьми, друге – «Соціальна квартира», куди можуть звернутися діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування віком від 18 до 23 років.

Відзначимо, договори на придбання квартир оформлені нотаріально. З метою захисту майнових прав дітей-сиріт накладено арешт на 10 років на відчуження майна, після чого квартири перейдуть у їх власність шляхом приватизації.

- До кінця не вірила, що це станеться. Хочу подякувати всім, хто брав у цьому участь, - відзначила Валерія Лавренюк.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».