У Запоріжжі проходить Всеукраїнський турнір з гандболу пам’яті олімпійського чемпіона Юрія Лагутіна

12.03.2019 16:36

У Запоріжжі стартував XXXVIII Всеукраїнський турнір з гандболу серед юнаків 2005 та 2006 років народження. Змагання присвячені пам'яті олімпійського чемпіона Юрія Лагутіна, який чимало зробив для розвитку гандболу.

Турнір буде тривати протягом чотирьох днів з 12 по 15 березня в СК «Мотор Січ». Участь у змаганнях беруть понад 80 юних спортсменів, об’єднаних у шість команд. Три команди із Запоріжжя - СДЮШОР ЗТР, СДЮШОР №3 і СДЮШОР імені Лагутіна, а також колективи з Києва та Полтави.

На урочистому відкритті турніру директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк привітав учасників змагань та побажав їм успіхів і перемог.

- Турнір з гандболу пам’яті олімпійського чемпіона Юрія Лагутіна відбувається у Запоріжжі вже 38-й раз. Він має багату історію. На цих змаганнях перші кроки робили гандболісти, які згодом захищали честь національної збірної України. Я впевнений, що під час цьогорічного турніру ми побачимо нових «зірочок», які у майбутньому ввійдуть до національної збірної, - сказав Павло Бланк.

Фінальні поєдинки та нагородження переможців турніру відбудуться 15 березня. На переможців чекають медалі, кубки та пам’ятні призи.