На проспекті Металургів завершили реконструкцію першої частини шляхопроводу, розпочався другий етап робіт

13.03.2019 12:18

На реконструйованій ділянці шляхопроводу на проспекті Металургів вже відновлено рух транспорту. Розпочалася реконструкція другої частини шляхопроводу. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду на місці виконання робіт. Представники підрядної організації, КП «Управління капітального будівництва» та інших профільних служб доповіли про початок демонтажних робіт на другій частині шляхопроводу, графік виконання реконструкції та заплановані строки її завершення.

Реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів стартувала минулого року. Спочатку планували обмежитися «косметичним» ремонтом, але після початку робіт з’ясувалося, що шляхопровід потребує аварійного ремонту. Потрібно було укріплювати його конструкції. За підсумками однієї з виїзних нарад та після консультацій зі спеціалістами міський голова Володимир Буряк доручив внести зміни до проекту. Вони передбачали заливку паль для укріплення конструкції шляхопроводу.

З урахуванням внесених змін міський голова поставив завдання розбити реконструкцію шляхопроводу на два етапи. Спочатку провести реконструкцію однієї частини шляхопроводу та відновити на ній рух транспорту. Після цього перекрити другу частину та виконати на ній роботи. Таке рішення було прийняте для того, щоб повністю не перекривати рух на цій ділянці. Адже вона з’єднує Заводський район з центром міста. Щоденно тут проходить велика кількість транспорту. У випадку перекриття сусідня вулиця Верхня просто не впоралася б з потоком транспорту.

Реконструкція шляхопроводу знаходилася на постійному контролі міського голови Володимира Буряка. Зокрема під час виїзної наради, яка відбулася 11 лютого підрядники заявили, що через місяць рух транспорту на першій ділянці шляхопроводу буде відновлено. Відзначимо, що вони дотрималися свого слова. З 11 березня тут знову курсує транспорт. При цьому зразу ж стартувала реконструкція другої частини шляхопроводу, розпочалися демонтажні роботи.

- Фактично будуємо на проспекті Металургів новий шляхопровід. Сьогодні пересвідчилися, що перший етап реконструкції завершено, розпочато роботи на другій частині шляхопроводу. На даний момент претензій до якості виконання підрядником робіт та дотримання графіку у мене немає, - зазначив Володимир Буряк.

Під час другого етапу реконструкції роботи будуть виконуватися за тією ж технологією. Після демонтажу буде зроблено заливку паль, облаштування підпірної стінки та залізобетонної опорної плити. Вкладуть два шари асфальту. Фінансування реконструкції передбачене у бюджеті міста.

- Завершальний етап – відновлення тролейбусної мережі, щоб тут знову запрацював тролейбусний маршрут. Відновимо і зовнішній вигляд конструкцій мосту. Після завершення реконструкції отримаємо шляхопровід, який забезпечить безпеку руху як для залізничного, так і автомобільного, громадського транспорту, - заявив Володимир Буряк.

Роботи планується завершити влітку поточного року. Однак міський голова наголосив, що ніхто не вимагає відкрити об’єкт до якоїсь святкової дати. Головне - якість виконання реконструкції, щоб шляхопровід міг прослужити ще багато років.

Міський голова прокоментував результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»