У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою контейнерних майданчиків

13.03.2019 13:15

Пройшло засідання комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при виконкомі Запорізької міськради.

Було обговорено низку актуальних питань пов'язаних з організацією вивозу сміття в місті - благоустрій контейнерних майданчиків, їх санітарний стан, встановлення нових баків, своєчасність виконання робіт, розподіл обов'язків відповідальних служб та інші.

Серед запрошених до участі – директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко, генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак, представники профільних департаментів міської ради.

Відповідаючи на запитання представників Громадської ради, Юрій Дорошенко надав інформацію про реалізованої в місті програми та плани реконструкції, перенесення і будівництва контейнерних майданчиків на нових місцях. Проведені роботи дозволять оптимізувати кількість майданчиків, побудувати нові, впровадити на них роздільний збір.

- На балансі підприємства знаходяться 1 651 контейнерний майданчик. У місті їх понад 3 400. Розпочато інвентаризацію майданчиків. На сьогодні завершені роботи в Заводському районі, наступний - Вознесенівський і за графіком. Об'їжджаємо комісійно і за фактом фіксуємо, де розташовані, спільно з районними адміністраціями встановлюється їх приналежність - закріплені за кимось або безгоспні. Якщо балансоутримувач ОСББ або багатоквартирний будинок, то всі питання, пов'язані з прибиранням лягають на них. Безгоспні майданчики будуть взяті на баланс підприємства. Далі будуть виконуватися роботи по їх реконструкції та благоустрою, - розповів директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Також компанія «Вельтум» продовжує роботу по заміні в місті старих сміттєвих контейнерів на нові. Ігор Бурчак поінформував про майбутні плани подальшого поліпшення якості надання послуг з вивезення сміття.

Представники громадськості попросили надати їм більш детальну інформацію з локаціями, де вже відбулися зміни в плані благоустрою майданчиків, і нових контейнерів, назвати конкретні терміни виконання намічених завдань.