Запоріжанки завоювали 35 медалей на міжнародному турнірі зі спортивної аеробіки

13.03.2019 17:57

Запорізькі спортсменки завоювали 12 золотих, 12 срібних і 11 бронзових медалей на міжнародному турнірі зі спортивної аеробіки Czech aerobic open, який проходив з 8 по 10 березня в місті Прага (Чехія). Всього в турнірі брали участь понад 500 спортсменів з 15 країн світу. Сьогодні запорізька команда повернулася до рідного міста.

На залізничному вокзалі «Запоріжжя-1» команду зі спортивної аеробіки зустрічали рідні, друзі, вболівальники, представники міської влади. У змаганнях взяли участь 24 юні спортсменки з Запоріжжя, всі вони вихованки СДЮШ № 10. На турнірі вони виступали в трьох вікових категоріях: 9-11 років, 12-14 і 15-17 років, проявивши свою майстерність у різних видах виступів: степ, денс, «одинаки», «пари», «трійки» і «група».

- Найрезультативнішим у нас виявився степ. У цьому виді виступів - дві золотих нагороди у юніорів і кадетів, діти 9-11 років посіли друге місце. Також дівчатка завоювали нагороди і медалі в категорії «денс». Звичайно, дітей емоції переповнювали, адже в турнірі брали участь 500 спортсменів з 15 країн світу. Конкуренція була дуже висока, - розповіла тренер Олександра Подопригора.

Привітати з перемогою юних спортсменок прийшов заступник директора департаменту - начальник управління спорту та фізичної культури департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Едуард Багіров.

- Ми пишаємося нашими спортсменками. Вони прославили Україну на великому міжнародному турнірі. Зайняли перше місце в групових змаганнях зі степу і призові місця в інших розділах. Запоріжжя завжди славилося великими досягненнями і традиціями в різних видах гімнастики та спортивної аеробіки. Їх перемога ще раз це підтверджує. Завжди приємно, коли запорізькі спортсмени повертаються зі змагань з медалями, - сказав Едуард Багіров.

Едуард Багіров подякував тренеру Олександрі Подопригорі за високу підготовку вихованців і висловив упевненість, що попереду у юних спортсменок ще багато знакових перемог. Колектив відділення спортивної аеробіки дитячої юнацької спортивної школи № 10 був нагороджений Почесною грамотою департаменту спорту, сім'ї та молоді за високі спортивні досягнення і успішний виступ на міжнародних змаганнях.