Володимир Буряк: «Масштабні ремонти запорізьких доріг мають розпочатися у травні»

14.03.2019 14:55

Вже у травні у Запоріжжі повинен розпочатися масштабний ремонт міських доріг. Для цього сьогодні є всі можливості. Наразі тендерні процедури на проведення робіт продовжуються. Після визначення переможців буде остаточно зрозуміло який обсяг дорожнього покриття відремонтують та на яких вулицях. Плани ремонту доріг міста обговорювали сьогодні під час наради під головуванням міського голови Володимира Буряка.

На ремонт основних міських магістралей у бюджеті міста передбачено понад 190 мільйонів гривень. 14 мільйонів гривень – на дороги приватного сектора, 31 мільйон гривень – внутрішньоквартальні дороги, 16 мільйонів гривень – тротуари.

За словами заступника міського голови Володимира Волобуєва, ямковий ремонт доріг вже проводиться. Обсяги робіт визначені у межах, передбачених законодавством. Це необхідно для ліквідації аварійності на найбільш пошкоджених ділянках. Також районні адміністрації отримали по 600 тисяч гривень на проведення першочергових ямкових ремонтів. Це дозволить проводити роботи до початку масштабних ремонтів.

Тендерні процедури на основну частину ремонтних робіт зараз продовжуються. Відзначимо, з виділених коштів 49 мільйонів гривень планується спрямувати на виконання ремонтів на ділянках площею до 1 тисячі квадратних метрів, 142 мільйони гривень – понад 2 тисячі квадратних метрів.

- Основні ремонтні роботи повинні розпочатися вже у травні. Саме таке доручення за підсумками сьогоднішньої наради отримують профільні служби. Розпочинати роботи у серпні, або вересні неприпустимо. Це не лише моя вимога, а і вимога містян, - заявив Володимир Буряк.

Учасники наради зазначили, що від результатів торгів залежатимуть обсяги виконання ремонтів. Лише після цього можна буде говорити про графік робіт, назвати вулиці, на яких виконають ремонти. На даний момент попередні списки робіт вже розроблені, погоджені з районними адміністраціями.

Міський голова написав про результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»