Володимир Буряк повідомив про початок роботи нового автобусного маршруту

15.03.2019 10:00

З сьогоднішнього дня у Запоріжжі почав працювати ще один маршрут громадського транспорту, який обслуговують великі автобуси. Він з’єднує Заводський район з Південним мікрорайоном. Працюватимуть на ньому 10 автобусів великої місткості. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку громадського, у першу чергу комунального, транспорту. Вона стосується як електротранспорту, так і великих автобусів. Один з важливих напрямків – відкриття нових маршрутів з великими автобусами, які сполучають віддалені райони міста між собою та з центром.

Це стало можливим завдяки придбанню автобусів великої місткості за кошти бюджету міста. У результаті КП «Запоріжелектротранс» отримав можливість брати участь у конкурсах на обслуговування таких маршрутів. На жаль, у більшості приватних перевізників сьогодні немає ресурсів для того, щоб кардинально оновити рухомий склад та залучити достатню кількість великих автобусів.

Черговий конкурс відбувся на початку березня. У результаті маршрут №29 «вул. Фінальна – 4-й Південний мікрорайон» обслуговуватимуть 10 великих автобусів КП «Запоріжелектротранс». Маршрут почав працювати з сьогоднішнього дня. Нагадаємо, цього року у Запоріжжі вже відкрили маршрут №39 з Хортицького району до площі Університетської.

Початок роботи маршруту №29 на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.