Для мешканців Заводського району запустили новий автобусний маршрут

15.03.2019 11:44

Відсьогодні розпочав свою роботу новий маршрут №29, що поєднав Заводський і Комунарський райони. На маршруті працюють 10 автобусів КП «Запоріжелектротранс».

Маршрут №29 став сьомим транспортним сполученням, організованим в рамках комплексної програми розвитку громадського транспорту. Програма розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка, та особлива увага в ній приділена придбанню автобусів великої місткості та організації нових маршрутів зі спальних районів до центру міста.

Як розповів керівник Заводської районної адміністрації Андрій Баєв, новий маршрут має велике значення для мешканців району.

- У 2016 році припинив роботу маршрут №14, який поєднував Заводський район зі старою частиною міста. Після цього мешканці багато разів зверталися з проханням розробити транспортне сполучення, яке дозволило б дістатися центру міста, університетів, автобусного та залізничного вокзалів. Тому спільно з управлінням транспорту та за підтримки міського голови було відпрацьовано цей запит, в результаті чого був організований новий маршрут № 29, - розповів Андрій Баєв.

Очільник Заводської райадміністрації наголосив, що наразі триває благоустрій частини маршруту до вул. Фінальної. Вже розроблений проект, який пройшов експертизу, щодо побудови паркувальних "кишень" та розворотного кільця. Найближчі 3-4 місяці роботи буде виконано. Зараз кінцевою зупинкою 29-го автобуса є вул. Глазунова, а початкова - вул. Історична.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк розповів, що на маршруті працюють 10 автобусів.

- Сьогодні ми запустили черговий маршрут, на якому працюють комунальні автобуси. Маршрут проходить через все місто. Ми продовжуємо роботу щодо оптимізації транспортного обслуговування. Згідно з міською програмою планувалось, що кожен район Запоріжжя матиме автобусне сполучення. Зараз це вже реальність. Цього року заплановано відкрити декілька додаткових маршрутів, і ще два райони міста отримають комунальний транспорт, - зазначив Олександр Власюк.

Автобуси на новому маршруті  можуть перевозити до 100 пасажирів. Також машини пристосовані для перевезення людей з обмеженими можливостями: обладнані пандусами, які опускаються за необхідності. Інтервал руху складає 15 хвилин. За графіком руху можна слідкувати через мобільний додаток «DozoR City».