Запорізькі педагоги навчаються бути управлінцями

15.03.2019 16:24

У Запоріжжі стартувала весняна сесія міської проекту «Управлінська сотня кадрового резерву». Для навчання запросили педагогів дошкільних та загальноосвітніх закладів. Для них виступлять провідні українські спікери. Проект існує третій рік. Головна мета - підготувати кадри для кар'єрного зростання, дати навички управління.

Весняна сесія щорічного міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву» стартувала в стінах Запорізької міської ради. Тема зустрічі - «Innovation в освітній сфері». Сьогодні обговорили плани на новий навчальний сезон, поділилися досягненнями за минулий період, познайомилися із віп-спікерами та темами їх майстер-класів.

Весняна сесія проекту почалася з привітання заступника міського голови Запоріжжя Валерія Еделєва. Він поздоровив присутніх з початком сезону і представив спікерів.

- Сьогодні педагоги повинні мати широкий спектр знань, управлінські навички. Для того, щоб керувати школою або дитячим садком, не достатньо бути хорошим педагогом або психологом. Потрібно бути також економістом та управлінцем. З цією метою ми створили такий формат підготовки управлінського резерву, як управлінська сотня. Ми в цьому напрямку досить успішно працюємо, і цей проект вже показав свою спроможність і необхідність, - розповів Валерій Еделєв.

За три роки існування проекту учасники вже досягли певних результатів. Так, шість слухачів торішніх навчань сьогодні займають керівні посади в школах і дошкільних установах. Чотири запорізькі навчальні заклади увійшли в українську сотню кращих.

Під час зустрічі лектори представили управлінські інтенсиви та авторські майстер-класи на теми «Використання в закладах освіти інноваційних технологій», «Формування команди як інноваційний підхід в управлінні закладом», «Методичний інструментарій для формування корпоративної системи стимулювання і мотивації».