Запоріжців запрошують на презентацію історичного досьє Шостого селища (Соцміста)

18.03.2019 15:25

21 березня об 11.00 у Туристичному інформаційному центрі (пр. Соборний, 151) відбудеться презентація результатів спільного українсько-німецького проекту з формування історичного досьє Шостого селища (Соцміста). Проект реалізовано департаментом культури і туризму Запорізької міської ради за підтримки Генерального консульства ФРН.

Дослідження проведено в рамках Програми охорони пам'яток історії та культури у м. Запоріжжя на 2018-2022 роки, з метою підготовки науково-проектної документації для включення Шостого селища до Попереднього списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Партнером проекту з української сторони виступила громадська організація «Культпрожектор».

Результати історико-архітектурного дослідження Шостого селища представить кандидат архітектурних наук Олександр Харлан (Інститут культурної спадщини). Доповідач має досвід розробки історико-містобудівної документації для міст Горлівка, Запоріжжя, Нікополь, Первомайськ, Кам’янське, Кривий Ріг, Кропивницький, Хотин та ін. Брав участь у підготовці номінаційного досьє «Історичне середовище столиці кримських ханів у місті Бахчисарай» для подання до Комітету всесвітньої спадщини на занесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

До участі в презентації запрошуються усі охочі. Попередні запитання розробнику історичного досьє можна надсилати на електронну адресу ppkravchuk@gmail.com.